Σάββατο, 18 Δεκεμβρίου 2010

Πως να αποφύγετε τα κιλά των εορτών .

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Εάν λατρεύετε τα εδέσματα των ημερών, αλλά ήδη ανησυχείτε για τις επιπτώσεις που θα έχουν στη σιλουέτα σας, αναθαρρήστε. Δύο ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορεί κανείς να απολαύσει τους χριστουγεννιάτικους πειρασμούς και να μπει στο 2010 με το ίδιο βάρος που έχει σήμερα.
Το κλειδί – λένε οι δρες Κόνι Ντίκμαν, διευθύντρια του Τμήματος Διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, και Τζούλι Ρέντφερμ, επικεφαλής του Τμήματος Διατροφής στο Νοσοκομείο Βrigham and Women΄s, στη Βοστώνη – είναι να καταστρώσετε στρατηγικό σχέδιο.
* Το πρώτο που χρειάζεστε είναι να αποφασίσετε πριν φτάσετε στον εορταστικό προορισμό σας πόσο θα φάτε (λ.χ. ότι θα γεμίσετε καλά το πιάτο σας, αλλά μία φορά, και θα βάλετε μέσα πολλές σαλάτες, περίπου ένα τέταρτο κρέας ή ψάρι και ένα τέταρτο ζυμαρικά ή ρύζι).
* Να αποφύγετε επίσης να πάτε στον προορισμό σας νηστικοί (φάτε ένα φρούτο και ένα γιαούρτι πριν βγείτε από το σπίτι).
* Υιοθετήσετε τη στρατηγική «κοιτάω και διαλέγω» αντί για την τακτική «λίγο απ΄ όλα».
* Μην ξεχνάτε ότι δεν έχει σημασία μόνον τι τρώτε, αλλά και τι πίνετε: τα ποτά και γενικότερα ό,τι περιέχει αλκοόλ παρέχει πολλές θερμίδες, συνεπώς αρχίστε το ρεβεγιόν με μεταλλικό νερό και στη συνέχεια πιείτε κανονικό ποτό.
* Εάν πάτε για ρεβεγιόν σε κάποιο κέντρο, ζητήστε από τον μετρ να μη σας φέρει το κύριο πιάτο, εάν δεν φάτε πρώτα όλη τη σαλάτα, τα λαχανικά ή τη σούπα που είθισται να σερβίρονται ως ορεκτικά. Όταν έρθει μπροστά σας το κύριο πιάτο μπορεί να έχετε χορτάσει, οπότε θα φάτε λιγότερο.
* Εάν είστε εσείς οι οικοδεσπότες, φροντίστε να μαγειρέψετε όσο το δυνατόν πιο υγιεινά, αλλά εύγευστα πιάτα, επιλέγοντας ό,τι πιο λάιτ μπορείτε να σκεφθείτε (και στον τρόπο μαγειρέματος και στα υλικά).
* Φροντίστε ακόμα να εντάξετε στο γιορτινό πρόγραμμά σας, όσο πιεσμένο κι αν είναι, λίγο περπάτημα – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πάτε με τα πόδια για ψώνια και θα γυρίσετε με αυτοκίνητο.
* Εάν τέλος έρθετε αντιμέτωποι με πιεστικούς οικοδεσπότες, που επιμένουν να δοκιμάσετε τα πάντα, αρνηθείτε ευγενικά αλλά δίχως να πείτε πως προσέχετε να μην παχύνετε: προτιμότερο είναι να πείτε «ευχαριστώ, χόρτασα»- αποδίδει πάντοτε πολύ καλύτερα.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου