Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Η μικρότερη αρχαιολόγος στον κόσμο .

Κοριτσάκι 5 ετών η μικρότερη αρχαιολόγος του πλανήτη

Ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών, διεκδικεί τον τίτλο της μικρότερης αρχαιολόγου του πλανήτη, καθώς παίζοντας με το φτυάρι της στην περιοχή του Gloucestershire στην Βρετανία, ανακάλυψε ένα απολίθωμα της Ιουρασικής περιόδου.
Η μικρή μαζί με τον πατέρα της είχαν επισκεφθεί το πάρκο «Cotsworld», όπου με το φτυαράκι της, σαν αυτό που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να παίζουν στην άμμο, ξέθαψε ένα απολίθωμα που υπολογίζεται ότι είναι 160 εκατομμυρίων ετών.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το εύρημα είναι ότι απέμεινε από ένα μαλάκιο που ζούσε την περίοδο εκείνη στους ωκεανούς. Το καβούκι του θυμίζει στο σχήμα αυτό του σαλιγκαριού, καθώς φέρει τις χαρακτηριστικές σπείρες, ενώ εξέχουν αγκάθια μήκους 2,5 εκατοστών. Πρόκειται για το πρώτο απολίθωμα του συγκεκριμένου μαλακίου που εντοπίζεται σε ολόκληρη την Αγγλία.
Η 5χρονη Emily Baldry με τη βοήθεια του μπαμπά της έβγαλαν το καβούκι από το έδαφος και αμέσως μετά το παρέδωσαν σε ένα γεωλόγο ώστε να γίνει η κατάλληλη συντήρηση. Όταν η αποκατάσταση του πολύτιμου ευρήματος ολοκληρώθηκε και η Emily το πήρε στα χέρια της, δήλωσε γεμάτη παιδικό ενθουσιασμό: «Δείχνει πολύ γυαλιστερό τώρα!». Στη συνέχεια καμαρωτή καμαρωτή πόζαρε στο φωτογραφικό φακό, επιδεικνύοντας το σπάνιο απολίθωμα που την έφερε στα χνάρια του Ιντιάνα Τζόουνς…
Πηγή: Star.gr

1 σχόλιο:

  1. Τα μάτια σου αποθύμησα και το χαμόγελό σου να 'μουν πουλί να πέταγα και να 'ρθω στο πλευρό σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή