Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η χειρότερη πόλη για να οδηγείς .

Η χειρότερη πόλη για να οδηγείς

Όσοι παραπονούνται για το μποτιλιάρισμα της Αθήνας, μπορούν να διαπιστώσουν ότι και άλλοι οδηγοί περνούν εφιαλτικές στιγμές. Τι έδειξε δημοσκόπηση στις πρωτεύουσες του κόσμου;
Η οδήγηση στην Πόλη του Μεξικού είναι ένας εφιάλτης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που χρηματοδότησε η εταιρία IBM και δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα.
Στη δημοσκόπηση απάντησαν 8.000 άνθρωποι που κατοικούν σε 20 πόλεις και οδηγούν καθημερινά. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να αξιολογήσουν τις συνθήκες οδήγησης στην πόλη όπου διαμένουν με βάση το άγχος που τους προκαλεί, τον χρόνο που χάνουν και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία τους.
Η δημοσκόπηση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 41% των ερωτηθέντων θα ήθελαν να μη χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους και να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αν ήταν δυνατόν.
Πάντως, ακόμα και στις πόλεις εκείνες όπου δεν παρατηρείται μποτιλιάρισμα πολλοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι δεν είναι ευχαριστημένοι από τις συνθήκες οδήγησης.
Στη Μόσχα οι μισοί οδηγοί απάντησαν ότι περνούν πάνω από τρεις ώρες εγκλωβισμένοι στην κίνηση, οι οδηγοί στο Πεκίνο και στην Σεντζέν είναι οι πιο οργισμένοι και οι οδηγοί στο Νέο Δελχί είναι το πιθανότερο να τα παρατήσουν και να επιστρέψουν σπίτια τους παρά να μείνουν εγκλωβισμένοι στην κίνηση.
Μόνο ένας στους δέκα οδηγούς δεν είχε κανένα παράπονο. Περισσότεροι από τους μισούς οδηγούς στην Πόλη του Μεξικού, στο Μιλάνο, στην Μπανγκαλόρ και στο Γιοχάνεσμπουργκ απάντησαν ότι στρεσάρονται οδηγώντας. Ένας σημαντικός αριθμός οδηγών σε κινεζικές και ινδικές πόλεις απάντησαν ότι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της κίνησης.
Οι ερωτηθέντες κατέταξαν την Πόλη του Μεξικού στην τελευταία θέση της λίστας. Ακολουθούν από το τέλος προς την κορυφή της κατάταξης: η Σεντζέν, το Πεκίνο, το Ναϊρόμπι, το Γιοχάνεσμπουργκ, η Μπανγκαλόρ, το Νέο Δελχί, η Μόσχα, το Μιλάνο, η Σιγκαπούρη, το Μπουένος Άιρες, το Λος Άντζελες, το Παρίσι, η Μαδρίτη, η Νέα Υόρκη, το Τορόντο, η Στοκχόλμη, το Σικάγο, το Λονδίνο και το Μόντρεαλ.
Πηγή: news247.gr

1 σχόλιο:

  1. Φουρτουνιασμένο πέλαγο μοιάζει το κοίταγμά σου, νά' μουν καράβι μέσα του κι ας τσακιστώ μπροστά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή