Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Αποτρίχωση με λέιζερ .


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Για να απαλλαγείτε οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, μια πολύ καλή λύση είναι η αποτρίχωση με λέιζερ. Η μέθοδος αυτή γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής αφού βοηθά στην εξάλειψη ανεπιθύμητων τριχών από διάφορες περιοχές του προσώπου και του σώματος. 

Η αποτρίχωση με λέιζερ, απευθύνεται εξίσου σε γυναίκες και άντρες. Οι παραδοσιακές μέθοδοι αποτρίχωσης (ξύρισμα, κερί, κρέμες, ηλεκτρόλυση), δεν είναι πάντα αποτελεσματικές και επιπλέον μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα, όπως εγκαύματα και πόνο. Η αποτρίχωση με λέιζερ, είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος, αφού προσφέρει οριστική ασφαλή και γρήγορη λύση.

Για την οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας, απαιτούνται περίπου 10-12 επισκέψεις σε διάστημα 40 ημερών μεταξύ τους. Η εφαρμογή του λέιζερ πρέπει να γίνεται από ειδικό γιατρό. 
Τα δέρματα που είναι σχετικά ανοιχτόχρωμα με σκούρα τριχοφυΐα είναι τα πιο κατάλληλα για αποτρίχωση με αυτόν τον τρόπο. Η εφαρμογή αποκλείεται σε μαυρισμένα δέρματα αφού υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος. 

Πριν την εφαρμογή του λέιζερ και ιδιαίτερα σε περιοχές ευαίσθητες (μπικίνι) συνιστάται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας τοπικά, ώστε να είναι καλά ανεκτή η αποτρίχωση. Μετά την εφαρμογή, εάν χρειάζεται, τοποθετούνται ψυχρά επιθέματα και καταπραϋντικές κρέμες. Ο πόνος γενικά είναι ανάλογος ή ηπιότερος της αποτρίχωσης με κερί. Μετά την εφαρμογή σταματάει η ανάπτυξη των τριχών, οι ρίζες των οποίων «πέφτουν» μέσα σε 15 περίπου ημέρες και η περιοχή παραμένει άτριχη. Περίπου 40 ημέρες μετά ξεκινάει η επανέκφυση των τριχών και τότε πρέπει να επαναληφθεί η θεραπεία, καθώς είναι πιο «ευαίσθητη» η τρίχα (αναγενής φάση) στο λέιζερ. 

Η μέθοδος του λέιζερ εφαρμόζεται με επιτυχία στα σημεία του προσώπου, στο μπικίνι, τις μασχάλες, στα χέρια και γενικά σε όλο το σώμα. Αντίθετα πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του στην περιοχή του λαιμού.

Όσον αφορά το κόστος της αποτρίχωσης με λέιζερ, μπορεί να είναι μια μέθοδος που κοστίζει αλλά τα αποτελέσματα αποζημιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου