Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Πιό ευτυχισμένοι οι άνθρωποι πού κάνουν σέξ .

Σε ποιον δεν του έχει συμβεί, εκεί που βρίσκεται στη δουλειά, ή σε κάποιοι ανιαρό και ατελείωτο πανεπιστημιακό μάθημα, να ονειροπολεί διάφορα άλλα πράγματα, σαφώς πιο διασκεδαστικά και ευχάριστα.
Γενικότερα οι άνθρωποι, χωρίς να το συνειδητοποιούν, περνούν το μισό περίπου χρόνο της μέρας τους, κάνοντας σκέψεις ή φαντασιώσεις για πράγματα διαφορετικά από αυτά που κάνουν τη συγκεκριμένη στιγμή.

Σύμφωνα, όμως με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, οι περιπλανήσεις αυτές του νου, μπορεί να μας κάνουν πιο δυστυχισμένους, σε σχέση με το αν είμαστε κυριολεκτικά παρόντες, και με το σώμα αλλά και με το μυαλό, στην κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας.

Η έρευνα, διαπίστωσε ακόμα ότι στο σεξ, περισσότερο από κάθε άλλη δραστηριότητα, οι άνθρωποι βρίσκονται στο παρόν, άρα είναι και πιο ευτυχισμένοι.

Η τάση των γυναικών και των αντρών να σκέφτονται άλλα πράγματα, μειώνει τελικά την ευτυχία που νιώθουν, σύμφωνα με τους ψυχολόγους Ντάνιελ Γίλμπερτ και Μάθιου Κίλινγκγουορθ του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

"Το ανθρώπινο μυαλό είναι περιπλανώμενο και ένα περιπλανώμενο μυαλό είναι δυστυχισμένο" ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Με τη βοήθεια μιας εφαρμογής του iPhone, την οποία ανέπτυξαν, οι επιστήμονες μελέτησαν τις περιπτώσεις 2.250 ατόμων, από 83 χώρες.

Καλούσαν οι ερευνητές, σε συχνά αλλά διάσπαρτα χρονικά διαστήματα, μέσα στη μέρα τους εθελοντές και τους ζητούσαν να απαντήσουν πόσο ευτυχισμένοι ήσαν, τι έκαναν εκείνη τη στιγμή και τι σκέφτονταν.

Τους καλούσαν ακόμα και όταν έκαναν σεξ!

Όπως διαπιστώθηκε, σχεδόν το μισό χρόνο των δραστηριοτήτων τους, οι άνθρωποι με το μυαλό τους, ''ταξιδεύουν'' και δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουν.

Οι Αμερικανοί ψυχολόγοι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η περιπλάνηση του νου (ακόμα και σε ευχάριστα πράγματα) αποτελεί γενικά την αιτία μάλλον και όχι τη συνέπεια του διάχυτου αισθήματος δυστυχίας μέσα στη μέρα.

Οι εθελοντές, γενικά, δήλωσαν πιο χαρούμενοι όταν έκαναν σεξ, ασκούνταν σωματικά ή είχαν κάποια συζήτηση, ενώ ήσαν λιγότερο ευτυχισμένοι όταν χρησιμοποιούσαν τον υπολογιστή, όταν ξεκουράζονταν ή δούλευαν.

Οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο συγκεντρωμένοι στο παρόν και ο νους τους περιπλανιέται λιγότερο, σχεδόν 10% του χρόνου, όταν κάνουν σεξ, γι' αυτό είναι πιο ευτυχισμένοι, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα, ο νους περιπλανιέται τουλάχιστον στο 30% του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου