Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Συμβουλές για επιτυχημένη απώλεια βάρους

Συμβουλές για επιτυχημένη απώλεια βάρους
Το να κάνετε δίαιτα σημαίνει μερικές φορές και στέρηση της αγαπημένης σας τροφής και κρίσεις πείνας. Γι’ αυτό ονομάστε την «πρόγραμμα απώλειας βάρους» και δώστε προσοχή σε τρία σημεία:

- Η προσωπικότητα επηρεάζει τη συμπεριφορά σας στο φαγητό

Μάθετε τις τάσεις σας και προσαρμόστε το πρόγραμμά σας. Αν είστε παρορμητικοί και δείτε παγωτό στο ψυγείο μάλλον θα το φάτε. Αν είστε αφηρημένοι, έχετε την τάση να μη δίνετε προσοχή στο τι τρώτε (μασουλάτε μπροστά στην τηλεόραση). 

Αν είστε νευρικοί ή αγχωμένοι μπορεί να καταφεύγετε στο φαγητό για να νιώσετε καλύτερα. Αν πάλι είστε πειθαρχημένοι, δεν θα δυσκολευτείτε να χάσετε βάρος. Αν μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας και ακολουθείτε πιστά αυτά που αποφασίζετε, θα χάσετε πιο εύκολα κιλά.

- Κάντε πάντα διατροφή και άσκηση

Πολλοί αναρωτιούνται ποιο πρέπει να γίνει προηγηθεί, η διατροφή ή η άσκηση. Η απάντηση είναι και τα δύο. Ο συνδυασμός σωστής διατροφής και άσκησης θα οδηγήσει στην απώλεια βάρους.

- Δεσμευτείτε

Για να τα καταφέρετε πρέπει να ξέρετε γιατί θέλετε να χάσετε βάρος. Έτσι, πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα απώλεια βάρους, αναρωτηθείτε: «Είμαι έτοιμος/η να το κάνω; Το κίνητρό μου είναι εσωτερικό; Μπορώ να αντιμετωπίσω τα περιστασιακά πισωγυρίσματα ή την έλλειψη προόδου; Μπορώ να επικεντρωθώ πλήρως στην απώλεια βάρους»;

Βεβαιωθείτε ότι θέλετε να χάσετε βάρος για σας και όχι επειδή κάποιος άλλος σας πιέζει να το κάνετε.

Πηγή: omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου