Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πως να πλένετε σωστά το προσοπό σας .

Πώς να πλένετε σωστά το πρόσωπό σας
Δεν είναι λίγες οι φορές που η χρήση λάθος προϊόντων κάνουν κακό στο δέρμα. Γι’ αυτό το πλύσιμο του προσώπου πρέπει να είστε σωστό για να μη δείτε στον καθρέφτη αποτελέσματα που δεν θα σας… αρέσουν καθόλου. 

Οπότε, είναι σημαντικό να αφαιρείτε πρώτα το μακιγιάζ και στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποια λοσιόν με βαμβάκι για να ξεβαφτείτε, και έχετε πλύνει πριν το πρόσωπό σας, μάθετε ότι το κάνετε ανάποδα. 

Δηλαδή, είναι καλύτερο να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ένα προϊόν για να απομακρύνετε το μακιγιάζ και στη συνέχεια να πλένετε το πρόσωπό σας κανονικά. 

Οι ειδικοί πάντως λένε ότι ο τρόπος για να πλύνει κάποιος το πρόσωπό του, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός του. 
Για παράδειγμα τα κανονικά έως λιπαρά δέρματα που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ακμής, χρειάζονται ένα καθαριστικό με σαλικυλικό οξύ ή α-υδροξυλίου ή μια ειδική βούρτσα για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν κάνουν καλό να τρίβετε το δέρμα σας συνέχεια. Και γι’ αυτό διότι υποστηρίζουν ότι υπάρχει κίνδυνος να ερεθιστεί. Οπότε, καλό το σκραμπ αλλά χωρίς υπερβολές…

Τονίζουν δε ότι αν πλένετε το πρόσωπό σας για ένα λεπτό, τότε, κάτι δεν πάει καλά… 

Οι περισσότερες γυναίκες με κανονικό, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα χρειάζονται να καθαρίζουν το πρόσωπό τους μόνο μία φορά τη μέρα και αυτή το βράδυ. Το πρωί, αν το δέρμα δεν είναι λιπαρό, ένα απλό πλύσιμο με νερό και ίσως λίγο τονωτική λοσιόν, έτσι για να ανοίξουν τα μάτια είναι υπέρ αρκετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου