Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Συμβουλές για μασάζ στο σπίτι .

Συμβουλές για μασάζ στο σπίτι
Όσο περνάει ο καιρός, με λύπη διαπιστώνουμε ότι όλο και λιγότερο χρόνο έχουμε για να ξεκουραστούμε. Προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις με τους γύρω μας, προβλήματα στη δουλειά μας, απαιτήσεις απ’ όλους και στη μέση εμείς να προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα και να ικανοποιήσουμε τους πάντες.

Το stress έχει γίνει συνώνυμο της καθημερινότητας και με αγωνία αναζητούμε κάποιες στιγμές χαλάρωσης, για να πάρουμε μια ανάσα.
Εμείς σας προτείνουμε μια λύση γι’ αυτή την κατάσταση. Ανακαλύψτε τις ευεργετικές ιδιότητες ενός ευεργετικού μασάζ στο σπίτι και απολαύστε το με την ψυχή σας.

Η κούραση της ημέρας, συνήθως επιβαρύνει τους μύες του αυχένα και της πλάτης.

Το μασάζ βοηθά στην εξουδετέρωση της πίεσης που υφίστανται αυτές οι περιοχές. Επιπλέον είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί η αυτοσυγκέντρωσή μας, ο ύπνος μας, να αναζωογονήσουμε την ενέργειά μας και να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας. Δοκιμάστε λοιπόν κάποιες απλές και εύκολες κινήσεις και απολαύστε το στο σπίτι σας:

1. Αρχίστε με μαλακές κινήσεις των χεριών από το χαμηλό μέρος της πλάτης, προς τα επάνω προς το λαιμό και μετά στην πλάτη και κάτω πάλι. Ασκώντας πάντα μικρή πίεση, κάνουμε αυτές τις κινήσεις για να απλώσουμε το κατάλληλο λάδι που χρησιμοποιούμε για το μασάζ. Πάντα ξεκινάτε με μαλακές κινήσεις και ανεβοκατεβαίνετε για να απλωθεί παντού και ομοιόμορφα το λάδι.

2. Μετακινήστε τα χέρια σας από το λαιμό προς τα κάτω, ασκώντας σταδιακά σταθερή πίεση στην σπονδυλική στήλη, προσέχοντας πάντα να μην βάζετε όλη την πίεση άμεσα στη σπονδυλική στήλη.

3. Με τα χέρια επάνω, στην περιοχή του αυχένα, επικεντρωθείτε στην κορυφή των ώμων,και ζυμώστε τους μυς, εναλλάσσοντας, τον δεξιό ώμο και τον αριστερό. Με τους αντίχειρες, τρίψτε κατά μήκος της ωμοπλάτης, από τον ώμο μέχρι τη βάση του αυχένα και επιστροφή πάλι. Επαναλάβετε τρεις φορές σε κάθε πλευρά.

4. Έπειτα, γλιστρήστε τα χέρια σας γύρω από την ωμοπλάτη (στην περιοχή του τραπεζοειδή μυ, από την σπονδυλική στήλη μέχρι τον ώμο) με περιστρεφόμενες κυκλικές κινήσεις, ασκώντας πίεση. Επαναλάβετε αυτές τις κινήσεις τρεις φορές και στις δύο πλευρές.

5. Μετακινήστε τα χέρια σας από επάνω προς τα κάτω κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, και κατόπιν απλώστε τις κινήσεις σας σε αντίθετες κατευθύνσεις γύρω από την ωμοπλάτη. Επαναλάβετε τρεις φορές.

6. Επαναλάβετε τι μαλακές κινήσεις που ξεκινήσατε και ακολουθήστε όλο το πρόγραμμα αυτό για τρεις φορές.

Βασικές αρχές του μασάζ
- Δεν πιέζετε δυνατά τη σπονδυλική στήλη
- Μειώνετε την πίεση στις περιοχές που υπάρχουν οστά και ποτέ δεν κάνουμε μασάζ σε περιοχές με μώλωπες

- Να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε έλαια αρωματοθεραπείας, και να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να αναμιχθούν με ένα βασικό έλαιο για μασάζ
- Τελειώνοντας το μασάζ, θυμηθείτε να πιείτε κάποιο χυμό ή νερό, και αποφύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.
- Για πόνους στα κόκαλα, είναι καλό να απευθυνθείτε σε κάποιο φυσιοθεραπευτή και να μην αρκεστείτε στο μασάζ.

Πηγή: fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου