Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αφριδισιακός για τις γυναίκες ο καφές .

Αφροδισιακός για τις γυναίκες ο καφές
Σαν αφροδισιακό μπορεί να λειτουργήσει ο καφές για τις γυναίκες ανάλογα με την εθνικότητά τους, υποστηρίζει επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης που δημοσιεύτηκε στο εξειδικευμένο περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition, η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τρων οιστρογόνων, κάτι που οδηγεί σε αντίστοιχη αύξηση της λίμπιντο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν την επίδραση της καφεΐνης σε 259 γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 18 και 44. Διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα οιστρογόνων σε Ασιάτισσες και Αφροαμερικάνες παρουσίασαν σημαντική αύξηση, κάτι βέβαια που δε συνέβη σε λευκές γυναίκες. Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι επιδράσεις αυτές εξαρτώνται από την εθνικότητα.

«Δεν γνωρίζουμε εάν οι διακυμάνσεις αυτές στα οιστρογόνα, έχουν επιδράσεις σε βάθος χρόνου» δήλωσε ο Enrique F Schisterman, ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχε στη μελέτη. Όπως εξηγεί, η διαφορετική αντίδραση του οργανισμού στην καφεΐνη ανάλογα την εθνικότητα, μπορεί να οφείλεται σε γενετικά αίτια. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ανεξάρτητα φυλής, οι γυναίκες που κατανάλωσαν καφεΐνη από άλλες πηγές πέραν του καφέ, όπως από πράσινο ή μαύρο τσάι, σημείωσαν μια μεγαλύτερη αύξηση οιστρογόνων. Σύμφωνα με τον Schisterman, η εξήγηση για τη διαφορά αυτή μπορεί να κρύβεται σε διάφορες ουσίες όπως αντιοξειδωτικά που δεν περιέχει ο καφές.

1 σχόλιο:

  1. Αν ο Θεός εκάτεχε τι πλάσμα έχει φτιάξει τα ουράνια θα άφηνε για να'ρθει να σε ψάξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή