Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Γιατί οι γυναίκες είναι πιό επιτυχημένες από τους άντρες .

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο επιτυχημένες από τους άντρες
Από την πολιτική μέχρι τη διοίκηση μιας εταιρείας οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα από τους άντρες. Αυτό αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα «Wall Street Journal», σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να βγάλουν χρήματα στην αγορά καθώς δεν παίρνουν πολλά ρίσκα, επειδή υστερούν σε αυτοπεποίθηση από τους άντρες. 

Άλλος ένας λόγος για τον οποίο οι γυναίκες είναι πιο επιτυχημένες είναι το γεγονός ότι οι άντρες σχεδόν πάντα νομίζουν ότι ξέρουν τι κάνουν ακόμα κι αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πίσω από αυτή την υπερβολική πίστη στον εαυτό τους που έχουν οι άντρες κρύβονται σύμφωνα με τους ερευνητές βιολογικά αίτια, όπως ισχυρίζονται άλλωστε και ειδικοί του τομέα των νευροοικονομικών, που εξετάζει τη σχέση ανάμεσα σε ορμονικές και νευρολογικές παρορμήσεις και τη λήψη αποφάσεων σε οικονομικά θέματα.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται επίσης ότι η τεστοστερόνη ευθύνεται για το γεγονός ότι οι άντρες παίρνουν πολλές φορές ανυπολόγιστα ρίσκα με αποτέλεσμα να μην έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στον ίδιο βαθμό με τις γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου