Οι πόνοι της περιόδου μπορούν να κάνουν δύσκολες τις ημέρες κάθε γυναίκας. Ένας γυναικολόγος, μία διαιτολόγος και ένας ρεφλεξολόγος δίνουν τις συμβουλές τους για το πώς μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.
Ο γυναικολόγος
«Με την πρώτη υποψία πόνου, πάρε ιβουπροφένη» προτείνει ο Θωμάς Γκίκας, μαιευτήρας γυναικολόγος, Member of British Society for Colposcopy & Cervical Pathology, B.S.C.C.P. και προσθέτει:
«Μπλοκάρει την παραγωγή προσταγλανδίνων, χημικών του οργανισμού που προκαλούν συσπάσεις στη μήτρα. Μπορείς να πάρεις μέχρι και 800 mg κάθε 6-8 ώρες. Εάν αυτό δε βοηθήσει, ρώτα το γυναικολόγο σου αν μπορείς να παίρνεις αντισυλληπτικό χάπι συνεχούς χρήσης, το οποία σταματά την έμμηνη ρύση -και τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου».
Η διαιτολόγος
«Σε έρευνες υποστηρίζεται ότι η πρόσληψη 1.200mg ασβεστίου την ημέρα βοηθά στη μείωση πολλών συμπτωμάτων της εμμηνορρυσίας, συμπεριλαμβανομένων των κραμπών» αναφέρει η η Δέσποινα Σωτηρίου, διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής και συμπληρώνει:
«Βοηθά η πρόσληψη αλατιού, η ενυδάτωση του οργανισμού και τα πολλά άπαχα γαλακτοκομικά. Ορισμένες μάρκες από αυτά είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, η οποία βοηθά την απορρόφηση του ασβεστίου. Την ίδια βιταμίνη περιέχουν τα μανιτάρια και ο κρόκος αυγού».
Ο νευρο-ρεφλεξολόγος
«Η ρεφλεξολογική αγωγή δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την πάσχουσα», επισημαίνει ο Ορφέας Δεβετζής, νευρο-ρεφλεξολόγος.
«Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο ρεφλεξολόγο, μπορείς να ανακουφιστείς με μαλάξεις στην κοιλιά, με απλές μαλάξεις στα κάτω άκρα, ειδικά του μεγάλου δαχτύλου που βοηθά στην γενική χαλάρωση, ένα ζεστό μπάνιο και θερμά επιθέματα στο υπογάστριο (στομάχι). Θα σε ανακουφίσει, επίσης, και η κατάκλιση σε εμβρυϊκή θέση».
Πηγή: shape.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου