Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Σημεία-κλειδιά για μία επιτυχημένη δίαιτα

Σημεία-κλειδιά για μία επιτυχημένη δίαιτα

Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια που το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση δίαιτας να δώσει προσοχή τόσο στο περιβάλλον που σχετίζεται με το φαγητό του, όσο και στη διατροφική του συμπεριφορά.

- Παρακάτω δίνονται κάποια σημεία τα οποία πρέπει να προσέχουμε και συχνά παραλείπουμε...

- Κατά τη διάρκεια του γεύματος το περιβάλλον να είναι ήσυχο και φιλικό.

- Να αφιερώνεται ουσιαστικός χρόνος για την παρασκευή και κατανάλωση του γεύματος.

- Η ώρα του φαγητού να είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτό και να μην γίνονται ταυτόχρονα και άλλα, όπως παρακολούθηση τηλεόρασης ή διάβασμα εφημερίδας.

- Να μην παραλείπονται γεύματα και τα ενδιάμεσα αυτών.

- Θα πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια για την κατανάλωση της ποσότητας των γευμάτων απέναντι στο σύμβουλο διαιτολόγο.

- Η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας σχετίζεται με βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας και συνοδεύει πάντα ένα πρόγραμμα διατροφής είτε αυτό είναι για την απώλεια κιλών, είτε για την αύξηση ή τη διατήρηση αυτών.

- Αποφεύγουμε τις καθημερινές μετρήσεις του βάρους μας. Οι καθημερινές μετρήσεις και ειδικά αυτές που έπονται από παρασπονδίες δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικές και τις περισσότερες φορές παραπλανούν ή πανικοβάλλουν το άτομο.

- Τολμάμε να αφήσουμε λίγο φαγητό στο πιάτο μας, όταν νιώσουμε πως έχουμε χορτάσει, για να αποφύγουμε περαιτέρω τσιμπολόγημα απομακρύνουμε το πιάτο από μπροστά μας ή σηκωνόμαστε από το τραπέζι.

- Δεν τρώμε ό,τι περισσεύει στα πιάτα των άλλων με το σκεπτικό «να μην πεταχτεί».

- Διαβάζουμε πάντα τις διατροφικές ετικέτες των τροφίμων και ρωτάμε το διαιτολόγο μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Τέλος, αξίζει να τονιστεί πως όλες οι ερωτήσεις είναι δεκτές και σεβαστές για το σύμβουλο διαιτολόγο, είναι αυτός που θα σας βοηθήσει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες, να φτάσετε τον επιθυμητό σωματικό στόχο και να αποκτήσετε διατροφική παιδεία. Συνεπώς, μη διστάζετε να ρωτάτε.

Σεβαστείτε την προσπάθεια που κάνετε για την απώλεια των περιττών κιλών, με σεβασμό, πλήρη συνείδηση και σωστή συνεργασία θα φτάσετε στον στόχο σας!

Πηγή: iator.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου