Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πρακτικές συμβουλές για το σπίτι και τη κουζίνα

Όταν βουλώσει το σιφόνι της κουζίνας ρίχνομε βραστό ξύδι.
· Αν θέλετε να αποξηράνετε λουλούδια κάντε με λάκ μαλλιών.
· Αν το βερνίκι των νυχιών έχει πήξει βουτήξτε το σε ζεστό νερό.
· Για να μη ζαχαρώνουν τα γλυκά του κουταλιού που ετοιμάσαμε τα αναποδογυρίζουμε για 24ώρες.
· Πριν βάλομε στη κατάψυξη μαϊντανό άνηθο τα πλένουμε καλά και τα στεγνώνω με χαρτί κουζίνας και μετά τα βάζουμε σε πλαστικές σακούλες.
· Για να μη πλησιάζουν κατοικίδια ζώα στις γλάστρες ρίξτε κόκκους πιπέρι.
· Αν θέλετε τα χρυσαφικά σας να λάμπουν σαν καινούργια, βράστε λίγο νερό και προσθέστε δύο κουταλιές της σούπας σόδα φαγητού. Τα βουτάμε για 5 λεπτά ή τα αφήνουμε για 15λεπτά σε ξύδι.
· Μη πετάτε τις φλούδες από τις πατάτες. Βάλτε τις να βράσουν μέσα σε ανοξείδωτη κατσαρόλα και το εσωτερικό της θα λάμψει.
· Αν οι μάλλινες μπλούζες έχουν χάσει το χρώμα βουτήξτε τις σε νερό που έχετε βράσει αγκινάρες. Να είναι χλιαρό.
· Σας έχει μείνει γιαούρτι που έληξε. Καθαρίστε με αυτό τα ασημικά σας φροντίζοντας μετά να τα ξεπλύνετε καλά.
· Όταν ασπρίζουμε με ασβέστη για να φύγει γρήγορα η βαφή, βάζουμε μέσα στον ασβέστη λάδι και αλάτι.
· Για να μη μυρίζουν οι μασχάλες, σε ένα μπουκάλι οινόπνευμα βάζουμε σόδα φαγητού.Ανακινήστε και με ένα βαμβάκι βάζετε καθημερινά.
· Μπορείτε να αρωματίσετε με φυσικό τρόπο την ντουλάπα σας βάζοντας σε ένα μικρό σακουλάκι φλούδες πορτοκάλι ή γαρύφαλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου