Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Δώστε τέλος στους μαύρους κύκλους .

Δώστε τέλος στους μαύρους κύκλους
Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που ξυπνούν το πρωί και χάνουν το κέφι τους βλέποντας στον καθρέφτη τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τους. 

Σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για κληρονομική προδιάθεση επειδή η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πάρα πολύ λεπτή, με αποτέλεσμα τα τριχοειδή αγγεία να γίνονται ορατά και να προκαλούν μοβ σκιές. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, η αϋπνία, η κούραση και το στρες ευθύνονται για τους μαύρους κύκλους που καταστρέφουν την εικόνα μας. 

Άλλοτε πάλι πίσω από το πρόβλημα κρύβονται οι γνωστές κακές συνήθειες όπως: κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, καφές και ανθυγιεινή διατροφή. 

Ακόμη, η έλλειψη σιδήρου ή η κατακράτηση υγρών προκαλούν μαύρους κύκλους, ενώ όσο μεγαλώνουμε το δέρμα γύρω από τα μάτια λεπταίνει και τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται πιο εμφανή. 

Επειδή λοιπόν οι μαύροι κύκλοι μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους με οποιαδήποτε αφορμή, καλό είναι να λαμβάνουμε τα μέτρα μας. 

Καταρχάς, πρέπει να κοιμόμαστε καλά, τουλάχιστον επτά ώρες συνεχόμενες. 

Επίσης, ας αποφεύγουμε όσο γίνεται τις καταχρήσεις και τα πολλά αλμυρά φαγητά που οδηγούν σε κατακράτηση υγρών. Ας επιλέγουμε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα και λαχανικά που καθυστερούν τη γήρανση της επιδερμίδας. 

Και τέλος, μπορούμε να χρησιμοποιούμε πρωί και βράδυ μια ειδική κρέμα ματιών που συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης. 

Πηγή: myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου