Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Kρατήστε το σπίτι σας ζεστό .

Κρατήστε το σπίτι σας ζεστό
Όλοι προσπαθούμε να κάνουμε οικονομία και υπάρχουν λύσεις για να ζεσταθούμε και να ζεστάνουμε το σπίτι μας, χωρίς να χρειάζεται να βάζουμε πάντα το χέρι στην τσέπη.

Ένας από αυτούς είναι να κλείσετε καλά όλα τα παράθυρα. Και φυσικά να ελέγξετε καλά τα σημεία όπου εμφανίζεται μεγάλη απώλεια θερμοκρασίας. Αν κάποιο από αυτά είναι χαλασμένα και δεν έχετε χρήματα να το επισκευάσετε, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικές μονωτικές ταινίες που θα σταματήσουν τις απώλειες ζέστης. Σίγουρα, θα χρειαστείτε κάποια χρήματα αλλά τα υλικά αυτά δεν είναι μιας χρήσης και ούτε στοιχίζουν τόσο όσο κάνουν οι επισκευές. 

Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να τα ανοίγετε άσκοπα και να αφήνετε το σπίτι να αεριστεί το πρωί για μικρό χρονικό διάστημα με προτιμότερη την ώρα που έχει ηλιοφάνεια. 

Αν πάλι έχετε βαριές κουρτίνες, καλό είναι να τις ανοίγετε τις ώρες που έχει ήλιο. Και να θυμάστε ότι ακόμη και πολύ καλά να είναι ασφαλισμένα τα παράθυρα, αυτές παρέχουν μεγαλύτερη προστασία. Αν οι κουρτίνες είναι λεπτές, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα. 

Πρώτον, να κλείνετε τα πατζούρια πιο νωρίς απ’ ό,τι συνήθως. Δεύτερον, μπορείτε να τα «ντύσεις» με διάφανο πλαστικό από πάνω μέχρι κάτω. Η διαφορά στη θερμοκρασία θα είναι τεράστια, οι απώλειες ελάχιστες και, το πιο σημαντικό, το φως του ήλιου θα είναι τελείως ανεμπόδιστο. Αυτή η δεύτερη επιλογή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε μονοκατοικίες ή εξοχικά σπίτια που έχουν πολλά και άχρηστα… ανοίγματα.

Πρέπει να σφραγίζετε την εξώπορτα γιατί μπαίνει πολύ κρύο από εκεί. Ακόμη κι αν η ποιότητά της είναι πάρα πολύ καλή, πάντοτε υπάρχει ένα κενό, ειδικά στο κάτω μέρος της, που δημιουργεί συνήθως το πρόβλημα. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε την ειδική μονωτική ταινία, μπορείτε να διπλώσετε για παράδειγμα ένα χαλάκι και να το βάλετε στο σημείο που μπάζει. 

Μπορείτε επίσης να κρατάτε κλειστά τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται. Και έτσι δεν θα μπαίνει άσκοπος αέρας μέσα στους χώρους του σπιτιού σας.

Πρέπει να έχετε πάντοτε στρωμένο με χαλιά το σπίτι σας. Γιατί το κρύο που υπάρχει στο δάπεδο, πολλές φορές είναι ανυπόφορο. 

Ελέγξτε το καλοριφέρ και σε περίπτωση που έχει αυτόνομη θέρμανση, φροντίστε να έχετε το θερμοστάτη σε μια σταθερή και όχι ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία.

1 σχόλιο:

  1. Μην πεις πως νοιώθεις μοναξιά γιατί δεν σε πιστεύω γιατί ξεχνώ την σκέψη μου απάνω σου οντε φεύγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή