Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Πως η επιδερμίδα επηρεάζεται απο την προσωπικότητα .

Πως η επιδερμίδα επηρεάζεται από την προσωπικότητα;

Εσείς τι τύπος είστε;
Η γενετική προδιάθεση, το κλίμα και η διατροφή δεν είναι οι μόνοι λόγοι που επηρεάζουν την επιδερμίδα. Η επιδερμίδα μπορεί να επηρεαστεί επίσης και από τη διάθεση, τα συναισθήματα και πάνω από όλα την προσωπικότητά μας.
Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 8.000 ανδρών και γυναίκων από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Βραζιλία, την Κίνα, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και την Ολλανδία, με απώτερο σκοπό να αναδειχθεί η σχέση μεταξύ του τρόπου ζωής και του χαρακτήρα του κάθε ατόμου με τον τύπο της επιδερμίδας του.
Με βάση την έρευνα που έγινε αποκαλύφθηκαν πέντε διαφορετικοί τύποι επιδερμίδας : «ο δραστήριος προνοητικός», «ο αναλυτικός στοχαστής», «ο ανήσυχος αναζητητής», «ο συναισθηματικός υποστηρικτής» και «ο εσωστρεφής ηθικολόγος» . Αυτοί οι πέντε τύποι επιδερμίδας δεν έχουν καμία σχέση με το φύλο, την ηλικία ή την κουλτούρα του κάθε ανθρώπου. Ύστερα από την αξιολόγηση της έρευνας, η θεωρία πως υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της αντίληψης που έχουμε για τον εαυτό μας και αυτής που έχουμε για την επιδερμίδα μας, είναι πλέον υπαρκτή και αποδεκτή.
Οι τύποι επιδερμίδας που συναντάμε συχνά και σε μεγάλο βαθμό σε διεθνές επίπεδο είναι οι δραστήριοι προνοητικοί και οι αναλυτικοί στοχαστές.
Συγκεκριμένα, περίπου το 30% των ανθρώπων ανήκουν στην κατηγορία των δραστήριων προνοητικών και το 27% στην κατηγορία των αναλυτικών στοχαστών. Οι δραστήριοι προνοητικοί είναι οι πιο ενεργητικοί από όλους, καθώς οι άνθρωποι που έχουν αυτό τον τύπο επιδερμίδας είναι επικεντρωμένοι στην εντύπωση που κάνουν στους άλλους και συνδέουν την επιδερμίδα με την επιτυχία και τον ερωτισμό. Δηλώνουν πως έχουν λιπαρή ή φωτεινή επιδερμίδα αλλά δεν αποτελεί γι’ αυτούς λόγο υπερβολικής ανησυχίας. Όταν αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, το λύνουν χρησιμοποιώντας το κατάλληλο προϊόν για την επιδερμίδα τους.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι αναλυτικοί στοχαστές είναι πνευματικοί άνθρωποι. Σε αντίθεση με τους δραστήριους προνοητικούς, οι αναλυτικοί στοχαστές υποκινούνται από τα συναισθήματά τους σε μικρότερο βαθμό και τείνουν να είναι περισσότερο εσωστρεφείς και πραγματιστές. Έχουν την ίδια προσέγγιση για την επιδερμίδα με αυτή που έχουν για την ζωή και πολύ σημαντικό ρόλο γι’ αυτούς παίζει η βιολογική λειτουργία της επιδερμίδας. Περιγράφουν την επιδερμίδα τους ως «κανονική». Για το λόγο αυτό στο μπάνιο τους υπάρχουν μόνο λειτουργικά και πρακτικά προϊόντα φροντίδας για την επιδερμίδα.
Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, η τρίτη πιο διαδεδομένη ομάδα είναι οι ανήσυχοι αναζητητές με ποσοστό 12%. Οι ανήσυχοι αναζητητές είναι άνθρωποι με ισχυρή διαίσθηση και πασχίζουν για αναγνώριση. Συνήθως, οι αναζητήσεις τους επηρεάζουν και την επιδερμίδα τους και συχνά παραπονιούνται για σπυράκια και σμήγμα.
Ο τύπος επιδερμίδας των συναισθηματικών υποστηρικτών καταλαμβάνει το 11% των ανθρώπων, οι οποίοι κατέχουν ένα βοηθητικό ρόλο. Απολαμβάνουν τη ζωή τους στο έπακρο και είναι χαρούμενοι που είναι κοινωνικά υπεύθυνα άτομα. Θεωρούν ότι η επιδερμίδα τους αποτελεί ένα όργανο επικοινωνίας που τους επιτρέπει να δημιουργούν ειλικρινείς σχέσεις με τους συνανθρώπους τους. Ως αποτέλεσμα αυτού του συναισθηματισμού, η επιδερμίδα τους επηρεάζεται από τις διάφορες καταστάσεις και γι’ αυτό το λόγο τη χαρακτηρίζουν ως ευαίσθητη και επιρρεπή σε ερεθισμούς.
Σύμφωνα με την έρευνα, οι εσωστρεφείς ηθικολόγοι αποτελούν την ομάδα με το μικρότερο ποσοστό, 6%, και είναι ο πιο εσωστρεφής τύπος επιδερμίδας. Πέρα από τη δέσμευσή τους στην υψηλή κοινωνία και τα ηθικά πρότυπα, οι εσωστρεφείς ηθικολόγοι κρατούν παθητική στάση και απλώς παρατηρούν και σχολιάζουν την επικαιρότητα. Η έλλειψη δύναμης στην προσωπικότητά τους αντανακλάται και στην επιδερμίδα τους, που είναι συνήθως ματ και χλωμή. Συχνά υποφέρουν από μαύρους κύκλους και ανομοιομορφία στο χρώμα της επιδερμίδας τους.
Αυτοί οι πέντε τύποι επιδερμίδων συναντώνται σε όλο τον κόσμο, αλλά η συχνότητα τους διαφέρει από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα οι πιο πολλοί δραστήριοι προνοητικοί βρίσκονται στην Κίνα και τη Βραζιλία ενώ μεγάλα ποσοστά του τύπου των αναλυτικών στοχαστών συγκεντρώνονται στην Δυτική Ευρώπη και τη Ρωσία. Υπάρχουν πολλοί εσωστρεφείς ηθικολόγοι στις ΗΠΑ, αλλά πολλοί λίγοι στη Βραζιλία. Οι κοινωνικά δεσμευμένοι και εύθυμοι βοηθοί διακρίνονται για το Βραζιλιάνικο ταπεραμέντο τους αλλά έχουν βρεθεί και σε χώρες όπως Γερμανία και Γαλλία. Η εύρεση των βοηθών και των διφορούμενων στην Κίνα ήταν σχετικά χαμηλή.
Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αυτής έρευνας, αποδεικνύουν ότι η επιδερμίδα έχει συναισθηματική νοημοσύνη -είναι ένα όργανο το οποίο προσαρμόζεται σε νέες καταστάσεις κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Καταγράφει στιγμές και τις αποθηκεύει στη μνήμη της.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου