Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Τα αυγά κόβουν την όρεξη .

ImageΙσχυρό «όπλο» κατά της παχυσαρκίας δείχνουν να αποτελούν τα αυγά, όπως αποδεικνύει νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, μετά από πολύμηνη παρατήρηση των διαφορετικών πρωινών που συνήθιζε να καταναλώνει ομάδα ανδρών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που περιλάμβαναν στο πιάτο τους και τα αυγά, όχι μόνο είχαν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά έτειναν να καταναλώνουν μέσα στο 24ωρο έως και 400 θερμίδες λιγότερο.  

«Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σημασία της παρουσίας αυτής της πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας στη διατροφή μας –και κυρίως στο πρόγευμά μας- ολοένα και πληθαίνουν» υπογραμμίζει η γιατρός María Luz Fernandez, επικεφαλής της έρευνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης που δημοσιεύονται στο περιοδικό “Nutrition Research”, oι άνδρες που είχαν στο πρωινό τους αυγά και μιάμιση φέτα λευκό ψωμί, την ώρα του μεσημεριανού κατανάλωναν περί τις 112 λιγότερες θερμίδες, συγκριτικά με τους άνδρες που έτρωγαν το παραδοσιακό αμερικάνικο κουλούρι με μιάμιση κουταλιά άπαχο τυρί και ένα γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.

Επιπλέον, μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 24 ωρών απεδείχθη ότι κατανάλωναν περίπου 400 θερμίδες λιγότερο. Αντίθετα, όσοι έτρωγαν το πρόγευμα με το κουλούρι, από αναλύσεις στο αίμα τους βρέθηκε ότι είχαν πολύ πιο αυξημένα ποσοστά γκρελίνης, μίας ορμόνης που σχετίζεται με το αίσθημα της πείνας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου